Investiții record în guvernarea Ciolacu

Guvernul Ciolacu a reușit performanța extraordinară de a mobiliza resursele țării pentru investiții fără precedent în ultimii 5 ani, în pofida contextului general extrem de dificil. Aceste investiții au antrenat mai multă forță de muncă în economie, ceea ce a condus la un număr record de angajați și la o majorare a salariilor, ceea ce a generat resurse la buget pentru creșterea sănătoasă a pensiilor.

 

  • Semnificativ este că statul și mediul privat au avut o pondere relativ egală în totalul investițiilor nete de 38,3 miliarde de euro, realizate în 2023, ceea ce denotă că România rămâne atractivă și de încredere pentru investitori.
  • Cifrele vorbesc! Investițiile totale nete de 38,3 miliarde de euro din 2023 au fost mai mari cu 26% față de cele din 2022 și dublu, față de 2019!
  • Investițiile au ajuns motor de creștere economică, așa cum premierul Ciolacu a asumat în programul de guvernare, arătând că e posibil și necesar ca investițiile publice în România să ajungă la 10% din PIB! (detalii)
  • Pe lângă marile investiții publice în infrastructură, unde ministerul Transporturilor condus de Sorin Grindeanu a reușit performanțe fără precedent; în majoritatea țării se investește în obiective care cresc standardul de viață: apă-canal, drumuri, parcuri, creșe, școli, sănătate, etc.
  • În următorii 5 ani PSD asumă investiții publice pe peste 150 de miliarde de euro, finanțate de bugetul național și din fonduri europene.