Finanțăm cu 48 de milioane de euro 24 de proiecte de cercetare implementate de savanți din România și din străinătate

Ministrul Bogdan Ivan a semnat contractele de finanțare cu 24 de beneficiari în cadrul apelului 2 din Investiția 8 – Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare, Componenta 9 Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Aducem în România cei mai buni cercetători din lume, prin fondurile din #PNRR! Finanțăm cu 48 de milioane de euro 24 proiecte de cercetare, implementate în România de savanți români și internaționali de top. De asemenea, prin Investiția I8 din C9 PNRR, am oferit o șansă specialiștilor români plecați în străinătate să se întoarcă în țară și să contribuie la modernizarea cercetării românești. Din cele 100 de proiecte care au fost selectate în cadrul investiției I8, 10 sunt coordonate de savanți români”, a precizat ministrul Bogdan Ivan.

Beneficiarii investiției sunt cercetători români sau străini care au desfășurat activități de cercetare în ultimii 3 ani, într-o instituție din afara României. Astfel, cercetătorii înalt specializați care activează în străinătate contribuie, prin proiectele lor, la inovația românească.

Domeniile de cercetare finanțate prin apelul 2 al investiției I8 sunt științele fizicii, științele vieții și științe umaniste.