7.000.000 lei, fonduri pentru stimularea performanțelor doctoranzilor și post-doctoranzilor români în activitatea de cercetare

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a alocat 7.000.000 lei, fonduri din Planul Național de Cercetare Dezvoltare și Inovare, pentru stimularea performanțelor doctoranzilor și post-doctoranzilor români în activitatea de cercetare.

“Am deblocat Bursele Ștefan Odobleja: 100 de tineri români geniali vor beneficia de 13.500 euro fiecare, pentru activitatea de cercetare. Finanțăm cu 7 milioane de lei tinerii specialiști români, prin acest program competitiv de burse ce poartă numele savantului Ștefan Odobleja, ale cărui cercetări au contribuit la dezvoltarea ciberneticii. Fiecare bursier selectat în competiție va beneficia de până la 13.500 de euro pentru activitățile sale de cercetare, pe durata unui an academic”, a precizat ministrul Cercetării, Bogdan Ivan.

“Bursele de cercetare Ștefan Odobleja” sunt o competiție multianuală, cu derulare pe întreaga perioadă de implementare a PNCDI IV, care beneficiază de o aprobare anuală a finanțării de către MCID.

Ștefan Odobleja a fost un savant remarcabil, contribuțiile sale în sfera #ciberneticii aducându-i atât recunoașterea lumii academice, cât și ostilitatea regimului totalitar comunist. Datorită contribuțiilor sale, îndelung ignorate și nerecunoscute, în anul 1990 Ștefan Odobleja a fost ales membru post-mortem al Academiei Române.