S-a deschis circulația pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură București

S-a deschis circulația pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură București. Se realizează astfel legătura rutieră la profil de autostradă între DN5 (Jilava/1 Decembrie) și DN6 (Bragadiru/Cornetu) pe semi-inelul sudic al A0. 2023 se încheie cu deschiderea parțială a circulației pe Lotul 2 A0 Sud, unde lucrările sunt la un stadiu fizic de 98%.

Imediat după sărbători, în funcție de condițiile meteorologice, constructorul turc va relua execuția, astfel încât să finalizeze tot Lotul 2 (16,3 km), între Vidra și Bragadiru dar și Lotul 1 (16,9 km), între Glina și Vidra-ajuns și el la un stadiu fizic de 81%.
Vreau ca, până la jumătatea lui 2024, să se circule pe autostradă între A2 și DN6 (33,23 km), iar- din toamnă- între A1 și A2 (51,19 km).

Constructorul grec de pe Lotul 3 trebuie să înțeleagă la rândul său acest lucru și să se mobilizeze exemplar pentru finalizare lucrărilor pe cei 17,96 de km ai A0 Sud, dintre Bragadiru- Joița. Progresul fizic de doar 56% înregistrat acum de acest constructor nu este satisfăcător!

Valoarea celor 3 contracte pentru proiectarea și construcția A0 Sud (finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile) este de 2,46 miliarde lei (fără TVA), iar CNAIR și-a respectat toate angajamentele financiare față de constructori.”

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu