Programul „Masă caldă” este extins și devine „Masă sănătoasă”

Prin noile legi ale educației, programul „Masă caldă” este extins și devine „Masă sănătoasă”, iar investiția va fi majorată la 2,5 miliarde de lei.

Programul va contribui la reducerea riscului de abandon școlar și va oferi astfel un sprijin familiilor din întreaga țară, în special celor din medii defavorizate. Măsura este parte a Planului Strategic Integrat de Reducere a Abandonului Școlar.

Programul va fi gestionat împreună cu Ministerul Agriculturii. Programul ar urma să “cupleze surse de la bugetul național și fonduri externe, nerambursabile și rambursabile”. Scopul măsurii este acela de reducere a abandonului școlar, care vor fi luate în considerare de către Ministerul Educației când acesta va stabili criteriile de desfășurare.Programul „Masa sănătoasă în școli” va fi implementat, în parteneriat, de Ministerul Educației si Ministerul Agriculturii, având surse de finanțare asigurate din bugetul național, fonduri externe nerambursabile și rambursabile.Includerea unităților de învățământ preuniversitar în program se va realiza pe baza unor criterii aprobate de Ministerul Educatiei prioritizând școlile cu vulnerabilitate mare și medie din perspectiva abandonului școlar.

În unitățile de învățământ preuniversitar, se poate derula programul ”Școala după școală”, care are caracter complementar în raport cu programul școlar și cuprinde activități educative pentru consolidarea, remedierea sau aprofundarea competențelor dobândite de elevi în cadrul programului școlar, precum și alte activități pentru susținerea dreptului la educație, inclusiv de tip recreativ sau de timp liber.