Necesitatea unor soluţii ca puterea de cumpărare să nu mai fie afectată

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a declarat vineri, 11 februarie 2022, că trebuie găsite soluţii ca puterea de cumpărare a economei şi a cetăţenilor să nu mai fie afectată.

„Trebuie să găsim soluţii ca puterea de cumpărare a economei şi a cetăţenilor să nu mai fie afectată. Nu mai trebuie să lăsăm timpul să aşteptăm să se întâmple lucruri în piaţă. Economia trebuie sprijinită puternic, dacă vrem să ne redresăm puternic în primul trimestru”, a spus Adrian Câciu, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Finanțelor.

De asemenea, Adrian Câciu a anunțat că a elaborat Proiectul Ordonanței de urgență pentru aprobarea şi finanţarea unor programe de garantare în domenii prioritare pentru economia românească, prin care se propune aprobarea a patru programe de garantare: PROGRAMUL IMM PROD – pentru industrializarea economiei, PROGRAMUL RURAL INVEST – pentru finanţarea afacerilor din mediul rural, PROGRAMUL GARANT CONSTRUCT – pentru sectorul construcţiilor și PROGRAMUL INNOVATION – pentru invenţii şi inovaţii.