Investții record în spitale în guvernarea PSD

Se trece de la promisiuni la fapte, guvernul Ciolacu dă substanță angajamentelor politice și răspunde așteptărilor publice. Începe construcția marilor spitale regionale, s-au semnat contractele de execuția a spitalelor regionale de urgență Iași și Cluj, și  urmează Craiova.

  • Investițiile pentru spitalele regionale Cluj și Iași se ridică la 7 miliarde de lei. Banii vin de la bugetul de stat și din fonduri europene. Împreună, cele două mari spitale vor asigura 1700 de paturi, cu zeci de săli de operație, la standarde europene. 
  • Distinct de aceste investiții majore în construcția spitalelor regionale, guvernul Ciolacu a aprobat și deja se implementează Planul Național de Investiții în Infrastructura de Sănătate, un angajament de alte 13 miliarde de lei pentru asigurarea unor condiții cât mai bune tratament românilor (detalii)
  • Alte 3500 de proiecte din sistemul de sănătate, inclusiv renovarea, modernizarea și dotarea altor 21 de spitale, au finanțarea asigurată prin PNRR și sunt în plină derulare. Acestea totalizează o sumă de 11 miliarde de lei. Aceste investiții majore vor schimba fața sistemului de sănătate din România în următorii ani.