Cifra de afaceri din industrie este în creștere

Industria națională își revine după crizele multiple și reintră serios pe creștere. Este un rezultat al stabilității politice asigurată de revenirea PSD la guvernare în coaliție cu PNL, de coerența si consistența programelor de sprijin și mai ales de investițiile angajate și finanțate de guvernul Ciolacu.

Guvernul Ciolacu consideră o prioritate susținerea industriei și o sumă extrem de importantă – peste 800 de milioane de euro, bani europeni nerambursabili – este disponibilă pentru companiile care angajează investiții în sectoare cu deficit comercial (detalii).

  • Cifra de afaceri din industrie crește cu 11,7% în februarie, față de ianuarie 2024, și cu 8,2 % față de similiar, anul precedent (detalii)
  • Iar comenzile noi din industria prelucrătoare sunt în februarie 2024 mai mari cu 6,5%, atât față de luna precedentă cât și în comparație cu anul trecut (detalii)
  • Coroborați, acești doi indicatori arată un progres evident al industriei care îndreptățește așteptările privind realizarea unei creșteri economice robuste în acest an.