370 milioane euro pentru transport public modern atrase de Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei

“Munca echipei social-democrate dă roade. Primele troleibuze noi ajung în București! Bucureștenii merită să circule în condiții moderne și pentru asta am muncit patru ani. Este singurul adevăr, oricât s-ar lăuda politicienii care ocupă vremelnic birouri în Primăria Capitalei.

Sunt primele troleibuze noi care vor circula în Capitală după mai bine de 20 de ani. Încă din primele luni ale mandatului, în 2016, am inițiat procedurile de înnoire a parcului auto care era la propriu pe butuci. POLITICIENII DE DREAPTA, USR-PNL, care acum se umflă în pene și se laudă cu troleibuzele uită că atunci NU AU VOTAT ORDINEA DE ZI.

În 2018, când am propus Consiliului General al Municipiului București achiziția celor 130 de autobuze hibride și a celor 100 de troleibuze o parte dintre CONSILIERII DE DREAPTA, INCLUSIV ACTUALUL VICEPRIMAR, AU FOST PUȚIN ABSENȚI. Acum este marea lor realizare. Cel mai simplu e să te lauzi cu munca altuia!

Este bine ca bucureștenii să știe că banii europeni, fonduri nerambursabile, au fost obținuți cu munca echipei din mandatul meu ca primar general. Pentru cele 100 de troleibuze contractul de finanțare prin Fondul Național de Mediu a fost semnat în 2018.

În mandatul 2016 – 2020, am semnat 14 contracte cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și prin Fondul de Mediu în valoare totală de aproape 370 milioane de euro. Totul pentru un transport public modern: 130 de autobuze hibrid, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice și stații de încărcare.”

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD